ANAF reîncepe popririle  și activează sistemul e-Popriri.  După ce popririle au fost oprite pe durata stării de urgență  și stării de alertă de către Guvern.

ANAF va relua popririle bancare

Fiscul va relua popririle bancare începând cu 26 iunie. 

Odată cu activarea sistemului e-Popriri,  popririle sunt ridicate și mai rapid. Mai mult decât atât acesta va reține din conturi suma exacte.  Fără ca sumele trecute în titlurile executorii să mai fie depășite.
Fiscul a confirmat că aplicarea măsurilor se va face  după ce încetează suspendarea popririlor.

„Astfel, ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență (răspunsul Fiscului a venit înainte de apariția OUG 90/2020 – n. red.), măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020 (ordinul care reglementează sistemul e-Popriri – n. red.).

Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență (mai exact, din 26 iunie 2020, având în vedere amânarea stabilită prin ordonanță – n. red.)”, a transmis ANAF.

Guvernul a suspendat popririle bancare pentru datoriile fiscale atât cât a durat starea de urgență și starea de alertă, respectiv până pe 26 iunie.

Fiscul va implementa sistemul e-popriri

Potrivit unui memorandum al Guvernului implementarea sistemului e-popriri se va face în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență. Mai mult decât atât s-au adoptat reglementările necesare pentru ca atunci când suma din popriri a fost atinsă. Contul respectiv să fie eliberat cât mai rapid.

Cu ajutorul sistemului e-Popriri se va automatiza înființarea și ridicarea popririlor bancare. Se va face în timp real. Iar suma reținută va fi exact cea trecută. Noua aplicație  a fiscului ar fi trebuit să intre în funcțiune din 27 martie, însă din cauza noului virus totul a fost amânat.