Reclamă
Reclamă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenţia asupra unei noi serii de mesaje false care sunt transmise în numele instituţiei, utilizând adresa de e-mail gabriela.apostol@m-finante.com. Contribuabilii vizați, în principal persoane juridice, sunt sfătuiți să nu dea curs solicitărilor conținute în aceste mesaje.

ANAF a anunțat că în această perioadă se desfăşoară o campanie de mesaje false prin care se solicită „lista entităţilor externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”. Motivația falsificatorilor este că aceste informații ar contribui la „o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potențiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate”.

„Falsificatorii motivează că «scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potențiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate». Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, au declarat reprezentanții ANAF.

Reclamă

Mesajele false sunt transmise de la adresa de e-mail gabriela.apostol@m-finante.com. „Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor! Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, adaugă oficialii.

Pentru a evita confuziile și riscurile de securitate, ANAF recomandă utilizarea Spațiului Privat Virtual pentru o comunicare sigură și protejată cu instituția. De asemenea, contribuabilii sunt îndemnați să verifice cu atenție autenticitatea oricărei solicitări primite prin e-mail.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro