ANAF anunță controale masive

Se pregătesc controale masive asupra societăților ce prestează servicii, mai mult vizitele vor fi inopinate ceea ce înseamnă că amenzile vor fi în creștere față de anii trecuți.

Firmele vizate sunt cele ce au pierderi masive, cele ce nu au rambursări frecvente și  totodată ce au de recuperat o sumă importantă privind tva-ul de la stat.

Nici firmele de construcții nu sunt scutite, ba din contră vor fi verificate cele ce fac parte dintr-un grup și fac tranzacții cu părți afiliate.

,”Criteriile de risc şi modul în care se realizează selecţia firmelor ce vor fi controlate nu sunt însă transparente. Noi, în calitate de consultanţi fiscali, putem observa tendinţe, dar nu le putem spune clienţilor cu certitudine dacă şi când vor fi controlaţi”, afirmă Sorana Cernea, partener al TPA România.

 

„Firmele profitabile, care îşi achită la zi datoriile faţă de stat, sau cele care au controale recurente de rambursare de TVA şi nu au avut sume semnificative refuzate la rambursare, nu au fost controlate, fapt ce ne conduce la concluzia potrivit căreia organul fiscal efectuează analize de risc şi ţine cont de acestea atunci când alege contribuabilii ce vor fi controlaţi

Lasă un răspuns

Veşti bune pentru jucătorii înrăiţi de la loto! Se lansează o nouă ediţie a lozului „Comoara Ascunsă”

Proiect nou! 500 de biciclete în Brașov