Ana Birchall vine cu acuzaţii grave asupra Vioricăi Dăncilă! Ce o obliga Dăncilă să facă

Publicat: luni, 10 februarie 2020, 16:45

Fostul Ministru al Justiţiei, Ana Birchall a vorbit recent, într-o postare pe pagina sa personală de Facebook, despre ilegalităţile pe care le-a comis Viorica Dăncilă, în mandatul său de premier. Birchall susţine că a fost dată afară pentru că a refuzat să scrie minciuni dictate, mai exact adrese pentru membrii Parlamentului European în care să se precizeze faptul că justiţia română funcţionează conform legii, lucru total neadevărat la acel moment.

„Mă mândresc că și atunci am rezistat diverselor presiuni, chiar dacă ulterior am fost dată afară din Guvern pentru că am refuzat să promovez minciuni de genul celor scrise de doamna Dăncila în faimoasa scrisoare adresată membrilor Parlamentului European, și mi-am dus la îndeplinire mandatul cu bună credință, profesionalism, responsabilitate și respect față de lege și domnia legii”, a scrie Ana Birchall.

Şi-a îndeplinit mandatul cu profesionalism.

„Voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a îndeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate și echilibru. Îmi doresc ca alături de instituțiile care au atribuții și responsabilități în acest domeniu, de reprezentanți ai societății civile și mass media, precum și printr-un dialog transparent cu partenerii noștri externi să putem asigura bunul mers al justiției, ca o premisă fundamentală a unei democrații consolidate.

Am inteles mesajul tuturor celor care s-au exprimat in spatiul public. Am inteles si preocuparea partenerilor nostri externi. Va asigur ca incercam sa gasim solutiile necesare pentru bunul mers al Justitiei. Sa stiti ca nu este nicio agenda ascunsa, am venit aici cu cele mai bune intentii.

Impreuna vom gasi solutiile conforme cu ceea ce am invatat in primul an de facultate – aplicarea legii”. Asta declaram exact acum 3 ani, într-o zi de 10 februarie 2017, când am preluat pentru prima dată mandatul de ministru interimar al justiției”, a explicat fostul ministru.

Citește și: