Reclamă
Reclamă

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall a anunțat la Digi24 că va candida la alegerile prezidențiale din acest an, ca independentă. Ea spune că vrea să înlăture „nedreptățile” cu care se confruntă românii.

„Fiecare român înfruntă în fiecare zi nedreptatea, duce o luptă inegală cu incompetența, cu abuzul, cu legile care sunt strâmbe sau aplicate numai la unii, cu grupurile de interese. Eu candidez pentru că vreau să înlătur din fruntea țării aceste nedreptăți”, a spus Birchall la „Studio Politic”.

„Obiectivul meu este să fac vocea tuturor românilor care cred într-o Românie aşa cum şi-o doresc ei, să fac această voce auzită, cu curaj şi responsabilitate. Am fost crescută de părinţii şi bunicii mei să nu îmi plec capul şi să nu îmi întorc privirea în faţa unor nedreptăţi. România nu poate să se dezvolte, România nu poate creşte, România nu poate să îşi deşcătuşeze potenţialul, atâta timp cât totul se clădeşte pe nisipurile mişcătoare a unei corupţii organizate, a unei imposturi şi a unei incompetenţe. Și îmi asum ce spun. Corupţie organizată”, a continuat Birchall.

Reclamă

Birchall crede că situația din justiție este în prezent „mult mai gravă decât în 2017, 2018 şi 2019”.

„În continuare ai dosare care sunt închise. Cad efectiv ca popicele. Fie că se elimină probele, fie că intervine faimoasa prescripţie specială, fie că stau dosarele cu anii în Camera preliminară, fie că ies din puşcărie, cum e cazul domnului Mazăre. Eu am realizat extrădarea domnului Mazăre. Vorbim de o persoană care râdea în nas autorităţilor române de pe plaja din Madagascar zile. Acum câteva zile a ieşit din puşcărie fără să plătească niciun leu din prejudiciul datorat statului român, 114 milioane de euro”, a declarat Birchall.

„De ce candidez? Candidez tocmai pentru a face vocea românilor care vor o Românie în care să creadă – şi am această determinare – să o fac auzită”, a continuat fostul ministru.

Birchall a comentat și discuțiile din coaliție privind data alegerilor prezidențiale care a fost stabilită pentru septembrie, în loc de noiembrie, și pe care politicienii vor să o mute acum din nou spre sfârșitul toamnei.

„Este cel puțin deplorabil și de neînțeles cum se joacă cu o asemenea dată care este de importanță majoră pentru fiecare român. Până la urmă vorbim de cea mai importantă funcție în stat. Să o stabilească când doresc, eu sunt pregătită”, a spus Birchall.

Ana Birchall a fost ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă, în perioada aprilie 2019 – noiembrie 2019. În 2 noiembrie 2019 a fost exclusă din PSD pentru că, în calitate de ministru al justiției, a refuzat să promoveze măsurile propuse de partid și care slăbeau lupta anti-corupție și statul de drept.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro