Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall a spus că a fost ținta unei încercări de asasinare. Ea a povestit că în momentul în care s-a opus înființării Secţiei Speciale pentru Procurori a primit numeroase amenințări și a fost supusă unei presiuni uriașe.

Reclamă

Ana Birchall face dezvăluiri

Ana Birchall a povestit la postul Realitatea Plus despre perioada în care a ocupat funcția de Ministru al Jusție. Ea a spus că din cauza faptului că nu a vrut ca secția specială să fie înființată, a avut probleme. Și chiar a afirmat că accidentul în care au fost implicați soțul și copilul ei, nu a fost un simplu accident.

Reclamă

Potrivit dezvăluirilor făcute de Ana Birchall, în mașina în care s-au aflat cei doi ar fi trebuit să se afle și ea.

„Eu mă mulţumesc că ai mei sunt bine şi am trecut peste acest lucru. A fost un şoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în maşină, trebuia să fiu şi eu în maşină. Erau soţul meu şi copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea maşină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, şi ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop şi aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea maşină e ceva,” a dezvăluit Ana Birchall.

Birchall susține că a fost amenințată chiar și de persoane condamnate

Mai mult decât atât ea a mai adăugat că nu a fost singura din ministerul Justiție care s-a confruntat cu presiuni. Aceasta a mai adăugat că amenințările au fost făcute atât de persoane din mediul politic, cât și din cel privat.

,,Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt şi altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci şi oamenii din Ministerul Justiţiei, a fost un asediu permanent. M-au ameninţat diverse persoane şi din mediul politic, şi din zona privată”, a povestit.

Tot în cadrul emisiunii „Legile Puterii”, fostul ministru a mărturisit că a fost amenințată chiar și de persoane condamnate pentru corupție, care au fost eliberate condiționat.

„Au fost foarte multe discuţii inclusiv în şedinţele de guvern. Sunt pe stenograme. În şedinţele de guvern se insinua că ce mă tot opun şi ce tot fac atâtea observaţii. Nu vreau să discut presiunile care au fost pe mine din punct de vedere al ameninţărilor. Da, confirm că au existat ameninţări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a mai afirmat Ana Birchall.