Reclamă

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au efectuat mai multe verificări la magazinele LIDL din întreaga țară. Aceștia au dispus confiscarea mai multor produse pe care operatorul economic nu avea permisiunea de a le vinde. De asemenea, ANPC va confisca și banii proveniți din vânzarea acestor produse.

1. Ce au descoperit inspectorii ANPC la magazinele Lidl

De câteva zile, inspectorii ANPC fac controale de amploare la nivelul întregii țări. Aceste verificări vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint. Lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializarea produselor din metale prețioase, motiv pentru care specialiștii ANPC au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint și depunerea acestora la Trezoreria locală.

Ulterior, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, vor fi confiscate și sumele obținute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse.

2. Controale de amploare înainte de sărbători

Până în acest moment, la nivel national, au fost controlate 63 de magazine Lidl. La aceste magazine au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint, care, în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute.

Comisarii ANPC au sancționat și cu amendă operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancțiuni contravenționale, în valoare de 272.000 lei. Acțiunea de verificare, în acest caz, este în derulare.

ANPC a mai lansat un avertisment pentru români, înainte de sărbătorile de iarnă. Specialiștii explică faptul că trebuie să fim atenți atât la alimentele pe care le achiziționăm, cât și la jucării, haine sau cosmetice.

3. La ce trebuie să fim atenți când mergem la cumpărături

În privința alimentelor, ANPC spune că analizăm cu atenție aspectul, culoarea, dar și mirosul produselor. De asemenea, specialiștii ne sfătuiesc să evităm achiziționarea de produse din locuri neautorizate. Comercializantul respectiv nu poate să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să se justifice tranzacția comercială.

De asemenea, trebuie să fim atenți la etichetarea produselor din carne și să evităm produsele preambalate neetichetate sau a celor pe care nu este înscrisă data durabilității minimale ori depășirea acesteia.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro