Reclamă

Toți proprietarii de apartamente trebuie să țină cont de acest aspect. Se vor acorda amenzi usturătoare dacă legea nu este respectată. Totul are legătură cu asigurarea locuințelor.

Proprietarii de apartamente trebuie să încheie polițe de asigurare

Proprietarii de apartamente bor fi pasibili de amenzi uriașe în următoarea perioadă. Asta dacă nu își întocmesc asigurări pentru proprietățile pe care le dețin. Conform legii, proprietarii de apartamente au obligativitatea de a încheia aceste polițe astfel încât în caz de incendii, inundații sau alunecări de teren să fie despăgubiți. Cu toate acestea, foarte puțini au făcut acest demers. Autoritățile îndeamnă ca aceștia să respecte legea, dar și să își ia eventuale măsuri de siguranță.

Conform datelor oficiale, peste 80% dintre proprietățile de tip apartament din România nu au astfel de asigurări. Către primăriile din fiecare localitate care are astfel de imobile, ajung liste cu cei care nu au optat pentru asigurare.

În acest sens, autoritățile nu vor mai fi atât de permisive. Cele locale vor demara o procedură prin care îi vor anunța pe proprietarii care nu încheie polițe că sunt pasibili de amenzi. Acestea sunt cuprinse între 100 și 500 de lei.

Polița de asigurare a unui apartament ajunge la o sumă maximă de despăgubire de maxim 20.000 de euro. În întreaga țară, există peste 1,8 milioane de apartamente pentru care au fost încheiate polițe de asigurare cu suma maximă de despăgubire.

În România, cea mai solicitată sferă a asigurărilor ține de auto, dar și medicale În ceea ce privește sectorul polițelor locuințelor sau al altor bunuri, românii sunt destul de reticenți.

Un caz care a zguduit opinia publică din temelii s-a desfășurat în urmă cu câteva luni. Mai multe apartamente din Constanța au fost mistuite de un incendiu. În urma evenimentului nedorit, proprietarii au fost despăgubiți cu peste 2 de milioane de lei. Banii au ajuns la păgubiții celor 94 de apartamente distruse de flăcări.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro