Anul acesta, în perioada iernii, șoferii trebuie să fie foarte atenți și precauți la cum își montează anvelopele de iarnă.

Noul cod rutier prevede amenzi destul de mari pentru cei care nu respectă acest lucru și nu sunt în conformitate cu prevederile referitoare la anvelopele în timpul anotimpului friguros.

Pentru buna funcționare a autoturismului în timpul iernii, orice mașină trebuie să aibă anvelope potrivite gheții și lapoviței, în caz contrar aceștia pot fi trași pe dreapta și sacționați cu amenzi de pănă la 800 lei. Pentru a avea anvelope potrivite acestea trebuie montate la un service auto de îndată ce afară se atinge pragul de 7°C și totodată trebuie să fiți atenți și la martorii de uzură care nu trebuie să aibă mai puțin de 4 milimetri.

Un sfat bun pentru șoferi ar fi ca și aceștia să fie atenți și la indicele de viteză de pe marca cauciucului, acesta se regăsește scris pe flancul pneului și indică numărul de km cu care se poate ajunge mașina pe timpul iernii.

Citirea corectă a simbolurilor și cifrelor de pe pneuri va fi mereu un ajutor pentru șoferii de orice categorie, în așa fel încât aceștia vor lua la cunoștiință semnificațiile acestora.