Premierul Nicolae Ciucă și ministrul de interne, Lucian Bode, dau asigurări că România va continua să lupte pentru aderarea la Schengen

Guvernul nu renunță la intrarea României în Spațiul Schengen, după eșecul de Ședința Consiliului de Justiție și Afaceri Interne. Nicolae Ciucă și Lucian Bode anunță că vor continua misiunea pentru intrarea în spațiul de liberă circulație.

Călătoria ministrului de interne, Lucian Bode, la Bruxelles a fost un eșec pentru România. În ciuda discuțiilor sale de dinainte de votul pentru aderarea în Schengen, Austria a umilit țara noastră și s-a opus vehement.

Bode îi critică însă pe cei care au acuzat PNL pentru această situație. În plus, el promite că România va continua să lupte pentru aderarea la spațiul de liberă circulație.

Niciun veto nu ne va putea pune la colț. În dialogurile sale, Seneca spunea un lucru care eu cred că se potrivește de minune situației actuale – nu e important ce anume suporți, ci în ce fel. Nu ne doboară nimic și nu ne dăm bătuți”, spune Lucian Bode la alegerile organizației PNL Sector 3, potrivit Mediafax.

Aderarea în Schengen a României, misiunea clară a Guvernului de acum înainte

Și Nicolae Ciucă a avut un mesaj clar pentru români, după eșecul Schengen. Premierul României a anunțat că Guvernul va continua să lupte pentru aderarea în spațiul de liberă circulație.

De asemenea, el a reiterat faptul că românii au toate motivele să se simtă umiliți de votul Austriei, care s-a opus nu doar României, ci și dorinței celorlalte state membre, care ne-au susținut aderarea.

La Consiliul JAI, Europa a fost împreună cu România, dar Austria a fost împotriva Europei. România a suferit o mare nedreptate, iar o nedreptate nu poate fi niciodată definitivă. O vom îndrepta, dar pentru asta, am fost şi trebuie să rămânem uniţi!, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Share.