Amendă controversată primită de un patron din Brașov! Sancționat de ANAF pentru că: „Actele nu erau îndosariate cu șnur sau cu sfoară”

Sursa foto: Buna ziua Brasov
Sursa foto: Buna ziua Brasov

Cu toate că pe 16 martie ANAF Brașov anunță că renunță la somații, popriri și controale din cauza pandemiei de coronavirus, un patron din Brașov a fost amendat de mai multe ori.

În data de 17 martie ANAF i-a solicitat brașoveanului să se prezinte la sediul ANAF, însă acesta nu a mers deoarece se temea să nu se infecteze cu coronavirus. Din cauza faptului că nu s-a prezentat a fost amendat cu 8000 de lei.

Patron amendat deoarece actele nu erau îndosariate cu șnur sau sfoară

În 30 martie, acesta a primit prin poștă o nouă amendă, de 12.000 de lei, cu un număr de înregistrare anterior primei sancțiuni, iar printre motivele invocate era specificat și “lipsa îndosarierii actelor cu șnur sau cu sfoară”.

Inspectorii ANAF nu au ținut cont de faptul că acesta a trimis toată documentația în format electronic, pentru că nu au fost deschise.

Controlul fusese stabilit pentru 17 martie, însă nu m-am prezentat pe motivul restricțiilor de deplasare. Am trimis contabilul cu documentele”, explică Hrituliac.

“Totul pare o glumă proastă făcută de copii de grădiniță, dacă luăm în calcul motivele și modul de argumentare ale inspectorilor”, spune Hrituliac.

Amenda a 2 a avea un număr anterior primei amenzi

După ce a comparat cele două amenzi, acesta a observat că cea de-a doua amendă are un număr anterior primei amenzi. Același lucru la observat și în cazul celor 2 procese verbale.

Procesul-verbal pentru amenda din 30 martie are seria BV2016, nr. 0000693, “anterior celui emis cu 12 zile înainte, BV2016, nr. 0000725”.

,,Pare că procesele-verbale erau deja pregătite și redactate cu amenzile aferente chiar înainte de a recepționa documente. Am contestat în instanță ambele procese-verbale”, a afirmat Florin Hrituliac.

Chiar dacă ANAF Brașov și-a suspendat activitatea, brașovenul este de părere că va primi o nouă amendă pentru că nu are cum să lege bibliorafturile cu sfoară, mai ales că toate legătoriile sunt închise în această perioadă.

Sursă: Libertatea

Lasă un răspuns

Reacția uluitoare a lui Pepe după ce a fost amendat în noaptea de Înviere: “LUMINA SFÂNTĂ COSTĂ! M-AM UITAT PE NET ȘI…” Știa sigur ca va fi amendat, așa că i-a cerut soției sale…

Livian înlocuit de ”Beleaua” Corduneanu, la Puterea Dragostei? Au făcut anunțul oficial: „De vineri…!”