Reclamă
Reclamă

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat, vineri seară, în cadrul emisiunii LIVE cu Alexandru Rotaru de la Digi24, că ‘pariul’ Partidului Democrat din SUA pentru dezbaterea dintre Joe Biden și Donald Trump a fost ‘unul neinspirat’. Muraru a afirmat că Democrații au mizat pe o dezbatere timpurie pentru a respinge întrebările privind vârsta actualului președinte și a sublinia pregătirea lui pentru un nou mandat, însă efectul a fost unul opus.

‘Poate că unii s-au gândit că ar fi un ultim moment în care candidatul democrat poate fi înlocuit în mijlocul verii’, a declarat reprezentantul României la Washington.

‘Pariul taberei Democrate pentru această dezbatere a fost, se vede, unul neinspirat, pentru că au mizat pe o dezbatere timpurie, a doua urmând să aibă loc pe 10 septembrie, tocmai pentru a respinge aceste întrebări neîncetate care au apărut cu privire la vârsta președintelui, cel mai în vârstă președinte din istoria Americii – 81 de ani – și acest lucru cred că ar trebui să facă obiectul unor analize interne – cine a împins această dezbatere atât de timpuriu.

Reclamă

Poate că unii s-au gândit că ar fi un ultim moment în care candidatul democrat poate fi înlocuit în mijlocul verii, pentru că este cea mai timpurie dezbatere care a avut loc în istoria dezbaterilor prezidențiale americane.

Aici s-a obținut o întreagă furtună de știri negative, o spirală a comentariilor, care nu fac deloc bine pentru independenți și pentru nehotărâți.

Această dezbatere a avut rolul, în primul rând, cel puțin pentru tabăra Democrată, să sublinieze că președintele este pregătit pentru un al doilea mandat și să creeze această antiteză cu fostul președinte Trump. S-a obținut, din ce spune presa americană astăzi, exact contrariul’, a spus Andrei Muraru.

Majoritatea alegătorilor înregistraţi în SUA pentru a vota la alegerile prezidenţiale din noiembrie consideră că fostul preşedinte Donald Trump l-a învins pe actualul preşedinte, Joe Biden, la dezbaterea desfăşurată joi în studioul CNN Atlanta, potrivit unui sondaj realizat de rețeaua americană de televiziune în rândul telespectatorilor.

Alegătorii înregistraţi care au urmărit dezbaterea spun, în proporţie de 67% la 33%, că Trump a avut o performanţă mai bună, potrivit unui sondaj CNN. Unii democraţi sunt atât de disperaţi de prestaţia slabă a preşedintelui Biden, încât se întreabă dacă el ar trebui să mai rămână candidatul partidului la Casa Albă, mai relatează postul american.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro