Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a solicitat sancțiuni internaționale aspre împotriva Iranului ca răspuns la atacurile asupra Israelului, declarând că Iranul nu trebuie să rămână nepedepsit. Într-o intervenție la Digi24, el a subliniat dreptul Israelului de a se apăra conform legislației ONU și a criticat Iranul pentru susținerea organizațiilor teroriste și lansarea unui „atac masiv” asupra țării sale.

Atacurile iraniene, care au inclus peste 300 de drone și rachete, au vizat atât instalații militare cât și zone civile, inclusiv Ierusalimul. În ciuda acțiunilor de interceptare a majorității acestor rachete de către scutul antirachetă al Israelului, oficialii israelieni au promis un „răspuns fără precedent” față de Iran.

Liderul american Joe Biden plănuiește să coordoneze cu G7 un răspuns diplomatic unitar, menționând totodată că SUA va menține vigilanța în fața tuturor amenințărilor și nu va ezita să protejeze populația. Între timp, comunitatea internațională urmărește îndeaproape situația, cu o atenție deosebită la posibilele sancțiuni propuse de ONU împotriva Iranului.