Reclamă
Reclamă

Ambasada SUA transmite că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-și retrage candidatura pentru funcția de secretar general al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

„Decizia președintelui României Klaus Iohannis de a-și retrage candidatura pentru funcția de secretar general al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței. Suntem recunoscători pentru contribuțiile României la Alianță și pentru eforturile președintelui Iohannis de a aduce în dezbatere problemele critice de pe Flancul de Est al Alianței, inclusiv regiunea Mării Negre”, se arată într-un răspuns al Ambasadei SUA transmis, vineri, Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de secretar general al organizației.

Reclamă

„Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de secretar general al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Mark Rutte va fi următorul secretar general al NATO, după ce toți cei 32 de membri ai alianței au convenit că prim-ministrul olandez îi va succeda lui Jens Stoltenberg. Ungaria și Slovacia au anunțat marți că nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România și-a confirmat sprijinul pentru Rutte joi, când Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de conducere.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro