Reclamă
Reclamă

Ambasada Statelor Unite la București a marcat 30 de ani de la lansarea filmului „Forrest Gump” printr-un mesaj special, anunțând includerea peliculei în Registrul Național de Film din Statele Unite. Postarea a fost făcută publică pe pagina oficială de Facebook a ambasadei.

Acum 30 de ani, pe 6 iulie 1994, lumea a făcut cunoștință cu Forrest Gump, o peliculă care avea să devină în curând o piesă de referință a cinematografiei americane. Cu Tom Hanks în rolul principal, acest film îndrăgit îi poartă pe spectatori într-o călătorie de neuitat prin decenii de istorie americană, toate văzute prin ochii simpaticului și modestului Forrest Gump. În semn de recunoaștere a impactului său asupra culturii americane, Biblioteca Congresului a selectat filmul Forrest Gump pentru a fi păstrat în Registrul Național de Film din Statele Unite, considerându-l „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.” a scris Ambasada SUA în postarea sa.

În aceeași postare, ambasada a reamintit și de aniversarea a 35 de ani de la lansarea serialului „Seinfeld”, numit „serialul despre nimic”. „«Serialul despre nimic», Seinfeld, a avut premiera în SUA în urmă cu 35 de ani. Seinfeld este considerat unul dintre cele mai mari şi mai influente seriale din toate timpurile. Voi l-ați văzut?” au mai scris oficialii Ambasadei SUA la București.

Reclamă

„Forrest Gump” a fost un succes monumental, lansat în 1994, regizat de Robert Zemeckis și avându-l în rol principal pe Tom Hanks, alături de Gary Sinise, Sally Field, Robin Wright și Mykelti Williamson. Filmul se bazează pe romanul omonim din 1986 al lui Winston Groom și a câștigat șase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor în rol principal pentru Hanks.

Cu replici celebre precum „Viața este ca o cutie de ciocolată… nu știi niciodată cu ce te alegi”, „Forrest Gump” rămâne una dintre cele mai memorabile pelicule din istoria cinematografiei americane.

La lansarea sa, „Forrest Gump” a devenit rapid o referință culturală, câștigând aprecieri atât din partea criticilor, cât și a publicului. Filmul nu doar a captivat prin povestea sa unică și profund emoționantă, dar a și lăsat o amprentă durabilă asupra culturii pop datorită prestației remarcabile a lui Tom Hanks și abordării sale inovative a istoriei Americii din a doua jumătate a secolului XX.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro