Tehnologia avansează și odată cu ea, țin pasul și alte domenii.

Amazon, una dintre cele mai mari firme din lume a făcut deja primul pas spre tehnologizare forței de muncă. În depozitele Amazon, munca umană a fost înlocuită de roboți, iar asta înseamnă că, încet dar sigur, anumite locuri de muncă destinate persoanelor vor dispărea. 

Amazon a făcut primii pași spre viitor. Compania lui Jeff Bezos a filmat procesul care va marca următoarea etapă importantă pentru tehnologizarea procesului de expediție al coletelor. Primul robot umanoid, menit să facă treaba lucrătorilor în depozit a fost supus unor teste, iar rezultatele nu arată deloc rău.

Roboțelul a bifat, deja, primele lui zile de muncă, așa că specialiștii au putut să tragă primele concluzii. Momentan, robotul se mișcă destul de greu, semn că nu are definite prea bine comenzile și nici nu și-a intrat în ritm. Însă, cu timpul, totul va deveni mult mai mecanic și mult mai rapid.

Amazon testează noii roboți în depozite. Cât durează până când îi va înlocui pe oameni
BBC

Roboții pot lucra cot la cot cu oamenii

Așa cum era de așteptat, lucrătorii din depozit au început să își facă griji cu privire la viitorul lor pe piața muncii. Majoritatea lor se teme de faptul că ar putea fi înlocuiți într-o secundă, asta dacă roboții ajung să dea randamentul pe care îl așteaptă cu toții.

Cei de la Amazon i-au liniștit pe angajați și spun că nici nu se pune problema de a se face concedieri, cu atât mai puțin unele în masă. Roboții sunt în stadiul de prototip și sunt antrenați să lucreze alături de oameni pentru a le ușura munca, nu pentru a fi independenți.

„Este un experiment prin care ne propunem să învățăm un pic mai mult despre procesul în care putem folosi robiții mobili și manipulatorii umani pentru a crea un mediu omogen aici, la Amazon”, a spus recent, într-un interviu în exclusivitate pentru BBC Scott Dresser.

@albertkrasnauska9♬ suono originale – albertkrasnauska9