Reclamă
Reclamă

Amazon.com Inc a atins pentru prima dată o capitalizare bursieră de peste 2.000 miliarde de dolari, datorită interesului în creștere pentru inteligența artificială (AI), conform Bloomberg, preluat de Agerpres.

Miercuri, acțiunile Amazon au urcat cu 3,9%, închizându-se la valoarea de 193,61 dolari. Aceasta a plasat compania în clubul select al firmelor care au depășit acest prag semnificativ de capitalizare bursieră.

Alphabet Inc a depășit pragul de 2.000 miliarde de dolari în aprilie, iar avansul acțiunilor companiilor din domeniul tehnologiei a contribuit la atingerea unei capitalizări bursiere de peste 3.000 miliarde de dolari pentru Nvidia Corp, Microsoft Corp și Apple Inc.

Reclamă

Acțiunile Amazon au înregistrat o creștere constantă de când compania a anunțat rezultatele financiare din primul trimestru, când divizia sa de cloud a declarat cea mai solidă creștere a vânzărilor din ultimul an. De asemenea, acțiunile au crescut în iunie, recuperând pierderile din mai, și au realizat o ascensiune de 27% pe Bursa de la New York anul acesta.

Compania a redus costurile și a restructurat afacerea în ultimul an pentru a profita de oportunitățile oferite de interesul sporit pentru AI. În plus, afacerea Amazon Web Services și-a accelerat creșterea, oferind motive suplimentare de optimism pentru investitori.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro