Reclamă
Reclamă

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat marți, la Digi24, că implementarea sistemului e-Factura va fi amânată cu un an pentru asociațiile de proprietari. „A fost până în 1 iulie 2025 pentru activitățile economice, au fost scutite în continuare de la aceste operațiuni, dar vor trebui, totuși, să se pregătească pentru ca activitățile economice să fie parte din e-Factura”, a explicat Boloș.

Ministrul a menționat extinderea modulului e-Factura cu componenta business to consumer, subliniind importanța acestuia pentru combaterea evaziunii fiscale și pentru creșterea încasărilor la bugetul de stat. „Suntem a doua țară din UE care a luat această decizie pentru a ține sub control fenomenul de evaziune fiscală și pentru a aduce mai mulți bani la bugetul de stat, fiindcă orizontul de așteptări pentru noi în ceea ce privește serviciile publice e unul care ține de calitate și modernizarea lor. Cum putem face asta fără bani?”

Întrebat despre momentul în care antreprenorii vor vedea sistemul funcțional, Boloș a precizat că prima trimitere de deconturi precompletate va avea loc pe 20 august. „Noi lucrăm la acest modul din luna martie, împreună cu experții care au fost desemnați din partea organizațiilor patronale. La nivelul Ministerului Finanțelor va fi pe data de 3 august, când vom avea prima simulare integral făcută. Până atunci, prin ceea ce înseamnă atât tutorialele, cât și materialele pregătite pentru explicarea acestui tip de măsură, se pregătesc la nivelul Ministerului, încât procesul de informare și cunoaștere a modului să fie cât mai bine înțeles și în cele din urmă va fi un modul foarte benefic pentru finanțele publice ale României, chiar dacă acum este criticat”, a adăugat Marcel Boloș.

Reclamă

e-Factura va deveni obligatorie pentru activitățile economice desfășurate de asociațiile de proprietari abia de la 1 iulie 2025. Ministerul Finanțelor pregătește atât tutoriale, cât și alte materiale explicative pentru a facilita trecerea la noul sistem.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro