Consiliul Superior al Magistraturii a amânat, pentru 24 aprilie, discutarea propunerii de suspendare a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, implicată în soluţionarea dosarului lui Vlad Pascu, în urma unui accident mortal provocat de acesta anul trecut. Suspendarea a fost propusă de Inspecţia Judiciară până la finalizarea procedurilor disciplinare care o vizează pe judecătoarea de la Judecătoria Mangalia.

Inspecţia Judiciară a motivat propunerea sa prin posibila afectare a imparţialităţii procedurilor disciplinare şi potenţialul prejudiciu adus prestigiului justiţiei rezultat din continuarea exercitării funcţiei de către magistrat. Secţia pentru judecători în materie disciplinară a deferit judecătoarei dreptul la apărare, stabilind un nou termen pentru luarea unei decizii.

„Miercuri, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a încuviinţat, în temeiul art. 13 şi art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecăţii cauzei formulată de judecătorul Ioana Ancuţa Popoviciu pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie, ora 11,00”, a relatat Secţia într-un comunicat oficial.

Verificările Inspecţiei Judiciare privind comportamentul judecătoarei Popoviciu în sala de judecată au fost declanşate în luna februarie, ca urmare a implicării ei în cazul şoferului implicat în accidentul mortal.