Povestea unei mame a ajuns virală pe rețelele de socializare. Femeia se afla într-o situație critică și avea nevoie de ajutor pentru fiul său. Conversația pe care a avut-o cu un taximetrist din oraș a uimit mii de persoane.

Totul s-a întâmplat în Cluj, oraș cunoscut pentru prețurile mari pe care le oferă la diferite servicii. Iar printre acestea se numără, bineînțeles, și transportul.

Doar că nu toți cei care locuiesc în oraș își permit să achite sumele prea mari pentru salariile mici din România. Este și cazul unei mamei, al cărui copil nu se simțea deloc bine. Micuțul era în stare destul de gravă, așa că a decis că trebuie să ajungă cu el la spital cât mai urgent.

Și cum copilul nu se simțea bine, era exclusă varianta să folosească transportul în comun. Femeia avea nevoie de o variantă rapidă și sigură, până când băiatul ei nu ajungea și mai rău. Nu avea bani suficienți pentru un taxi, însă a decis oricum să încerce.

Așa că și-a făcut curaj și i-a scris unui șofer de taxi din Cluj. Însă banii pe care îi avea nu păreau să fie suficienți pentru o cursă. Înainte să ajungă șoferul, s-a decis să-i scrie și să-i spună despre ce e vorba. Femeia avea rămași doar 16 lei, pe care era dispusă să-i dea pentru transportul la spital.

Ce răspuns a primit femeia din partea taximetristului pe care l-a contactat

Când a văzut mesajul, șoferul de taxi a avut o reacție imediată. Bărbat cu suflet mare, a decis să o ajute să ajungă cu micuțul la spital numaidecât. În doar câteva minute, a ajuns la adresa indicată de femeie și au pornit cu băiețelul bolnav către destinație.

Și, în plus, a refuzat să îi ia banii pentru cursă. A preferat să o ajute și să uite pentru câteva momente că în orașul în care trăiește, totul este scump.

sursa: știridecluj.ro

Conversația dintre cei doi a fost postată ulterior pe un grup de Facebook. Aici, mii de oameni au apreciat gestul taximetristului și l-au lăudat pentru mărinimia sa. Cei mai mulți au fost de părere că fiecare român ar trebui să-și ajute aproapele și că nu banii sunt mereu cei mai importanți.