Un camion a rămas blocat joi, 12 ianuarie, în Pasajul Unirii

Nicio lună fără un incident la Pasajul Unirii din București. Joi, 12 ianuarie, un camion a rămas blocat. Nu la intrarea în pasaj, ci în interiorul acestuia. Din fericire, nu au existat victime, iar șoferul s-a ales doar cu o amendă.

Un șofer a rămas blocat în interiorul Pasajului Unirii. Bărbatul avea camionul modificat, așa că nu și-a dat seama că vehiculul nu corespunde înălțimii maxime permise în pasaj.

Asta în ciuda faptului că în zonă erau deja echipaje de poliție, care se asigurau că nu există probleme în trafic. Echipajele de intervenție l-au ajutat pe șofer să scoată camionul din pasaj. Ca să fie posibil acest lucru, a fost necesar ca roțile vehiculului să fie desumflate. Traficul a fost paralizat pe sensul de mers dinspre Bd. Mărășești către Piața Universității pentru 40 de minute.

Oamenii legii au stabilit că singurul vinovat pentru incident este șoferul. El a ignorat faptul că vehiculul a fost modificat și că avea cu 40 de cm mai mult decât era trecut în talonul vehiculului, adică 3,39 m. În realitate, măsurătorile au arătat o înălţime de 3,72 m, ceea ce este peste limita impusă pentru pasaj.

În urma acestui nou incident, Primăria Sectorului 4 a anunțat că va lua măsuri și va pune noi semnalizatoare la intrarea în Pasajul Unirii.

Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Poliţia Rutieră şi cu Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti va elabora, până la sfârşitul săptămânii viitoare, măsuri suplimentare de protecţie şi semnalizare la intrările în Pasajul Unirii. Indiferent de câte mijloace de semnalizare şi protecţie vom utiliza, ignorarea regulilor de circulaţie şi a sistemelor montate vor genera în continuare incidente de această natură., se arată în comunicatul instituției.

Șoferul camionului s-a ales cu o amendă de câteva mii de lei

Cât despre șoferul vinovat, care a scăpat nevătămat, din fericire, el s-a ales doar cu o amendă. Pentru întreg incidentul, are de plătit 2.900 de lei pentru că a ignorat limitatorul de înălțime. De asemenea, a primit și o amendă de 870 de lei pentru că mașina era modificată

Bărbatul afirmă însă că este nevinovat. El a povestit reporterilor prezenți la fața locului că nu a văzut nici polițiștii, nici indicatorul cu limita de înălțime pentru vehicule.

Share.