Aloe vera, planta cunoscută și sub denumirea de planta a deșertului, este apreciată de mii de ani pentru proprietățile sale benefice în îngrijirea corpului și a frumuseții.

Gelul de aloe vera conține sute de nutrienți valoroși și substanțe vitale, inclusiv vitaminele A, B, C și E, precum și aminoacizi esențiali. De asemenea, gelul conține minerale și oligoelemente precum magneziu, calciu, fier și zinc, alături de diverse enzime.

Atunci când este aplicat pe piele, gelul de aloe vera pătrunde adânc în corp, astfel încât ingredientele sale ajung direct la celulele pielii, oferindu-i nutrienții necesari pentru a fi sănătoasă și strălucitoare, netedă și catifelată.

Gelul de aloe vera stimulează, de asemenea, regenerarea naturală a celulelor, făcând pielea mai tânără și mai fină. Este cunoscut pentru ameliorarea iritațiilor, a roșeții pielii și are un efect foarte bun în tratarea arsurilor solare. Dacă suferi de afecțiuni ale pielii precum acnee, dermatită sau psoriazis, aplicarea gelului pe zonele afectate ajută la regenerarea lor.

Dacă dorești să-ți faci propriul suc de aloe vera, iată cum poți face acest lucru.

În primul rând, taie o frunză, pe care o speli și o cureți cu apă. Apoi, cu un prosop de hârtie, îndepărtezi excesul de apă și aștepți să se usuce complet. Utilizează o foarfecă de bucătărie pentru a îndepărta spinii laterali și pentru a face o incizie verticală în frunză.

Deschide frunza și cu ajutorul unei linguri sau spatule îndepărtează gelul din interior, evitând pe cât posibil partea verde (este foarte important să extragi doar gelul pur, fără alte impurități de culoare galbenă sau verzuie – aceste impurități pot fi daunătoare rinichilor și pot provoca leziuni).

Odată ce ai colectat gelul pur, amestecă-l cu 2 lingurițe de apă și puțin suc de lămâie și sucul tău este gata.

Dacă vrei ceva și mai gustos, încearcă să amesteci 2 linguri de gel de aloe vera, o cană de apă și o cană de suc proaspăt de portocale. Pune toate ingredientele lichide într-un blender și amestecă până când gelul se dizolvă. Poți adăuga și o lingură de miere pentru un plus de dulceață.

Pe lângă proprietățile sale vindecătoare, aloe vera este și o plantă ideală pentru dormitor. Deoarece este una dintre puținele plante care produc oxigen și pe timp de noapte, îmbunătățește calitatea aerului și ajută la un somn odihnitor.

Aloe vera este și un remediu popular pentru astmul bronșic. Iată cum poți pregăti acest remediu acasă.

După următoarea udare, oprește irigarea timp de 14 zile și nu pulveriza frunzele cu apă, deoarece acest lucru poate inhiba absorbția substanțelor utile de către pulpă.

Colectează 250-300 g de aloe vera, șterge-o bine fără a o clăti cu apă.

Taie carnea în bucăți mici și pune-o într-un borcan de un litru.

Toarnă 0,5 litri de vin roșu și adaugă până la 300-350 g de produse apicole, apoi amestecă bine.

Lasă compoziția la loc răcoros și întunecat timp de 10-12 zile.

Strecoară amestecul printr-o sită sau o bucată de pânză.

Este recomandat să bei o lingură din acest remediu de 3-4 ori pe zi. Infuzia de aloe vera calmează țesuturile inflamate, ameliorează dificultățile de respirație și reduce secreția de mucus care îngreunează respirația.