Alocațiile dublate rămân un vis frumos? Anunțul lui Ludovic Orban a spulberat sperantele românilor.

Vestea a fost data ieri, iar schimbare este una majora. Incepand cu 1 august, toti copiii din România ar trebui sa primeasca alocatiile dublate. Legea a trecut de Parlament, a fost promulgata de Klaus Iohannis, insa Guvernul a gasit tot felul de pârghii pentru a o anula. Asta pana acum. Odata cu decizia CCR, Guvernul Orban este obligat să aplice legea dublării alocațiilor.

Premierul României le-a dat lovitura de gratie celor care sperau ca alocațiile dublate să devină realitate. Ludovic Orban a sustinut inca o data ca nu exista destui bani la buget pentru ca alocațiile sa fie marite in acest moment. Efortul este unul mult prea mare, in comparatie cu resursele pe care Romania le mai are. Cu toate astea, premierul a promos ca va cauta modalitati ca acestea sa fie totusi crescute pana la finalul anului.

„Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile”, a spus Orban, joi, într-o conferință de presă, despre alocațiile dublate.

Alocațiile dublate rămân doar un vis! Va fi demis Guvernul?

Din cauza faptului că Guvernul nu isi permite in acest moment dublarea alocațiilor, PSD ameninta cu motiunea de cenzura. Marcel Ciolacu. liderul social-democratilor a declarat ca in lipsa punerii in aplicare a acestei legi, partidul sau are de gand sa „măture” PNL-ul de la Guvernare. Situatia este una destul de complicata pentru actualul cabinet, mai ales ca acesta ar trebui sa puna in aplicare si cresterea pensiilor cu 40%.

„Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea”, afirmă liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, dupa ultimele declaratii ale lui Ludovic Orban.