Alocațiile copiilor din România rămân și în acest moment un subiect de dezbatere. Statul oferă, în prezent, cele mai mici alocații. Totuși, se presupune că această problemă se va remedia, întrucât acestea vor crește în perioada următoare.
Cu cât se vor mări alocațiile
În iulie, au beneficiat de acest ajutor un număr de 3.524.030 de copii. Cei mai mulți fiind din București și în județele Iași, Suceava și Constanța.
Alocația copii 2022. Ajutoarele de stat pentru copii, achitate în luna iulie 2022, au însumat 995,06 milioane de lei. Suma medie plătită s-a ridicat la valoarea de 282,36 lei de beneficiar, conform datelor centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.
În iulie, au beneficiat de acest ajutor un număr de 3.524.030 de copii, printre care și în București, dar și în județele Iași, Suceava și Constanța. Suma medie plătită a avut cea mai mare valoare în județele Botoșani, în valoare de 288,06 lei, Caraș-Severin în valoare de 286,75 lei și Timiș cu suma de 286,19 lei.
Alocația se acordă copiilorîn vârstă de până la 18 ani, precum și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar care urmează, în continuare, cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.
Bursele elevilor, 2022
Bursele elevilor se vor modifica prin noile legi ale Educației, anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu, marți, în conferință de presă. În acest fel, bursa de excelență olimpică I internațională va fi de 1.000 lei pe lună, în timp ce Bursa de excelență olimpică II națională va fi de 700 lei pe lună.
Acestea se acordă elevilor care obțin premiile I, II, III și mențiune la olimpiadele școlare internaționale, recunoscute de Ministerul Educației, sau la olimpiadele școlare naționale, organizate și finanțate de Ministerul Educației.
Bursa socială. Bursa socială va fi de 300 lei pe lună. Aceasta va reprezenta o formă de sprijin pentru elevii din zonele dezavantajate socioeconomic sau din grupuri vulnerabile.
Bursa de performanță școlară. Bursa de performanță școlară va fi de 500 lei pe lună. Va fi datăo formă de stimulare a elevilor pentru rezultate pe care le obțin la învățătură. Bursa de performanță școlară se poate cumula cu bursa profesională sau cu bursa socială.
21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii