Alina Sorescu este una dintre artistele îndrăgite de la noi din țară. Aceasta trece printr-un moment de cumpănă, fiind acuzată de către publicul din românesc cu privire la colaborarea sa cu Televiziunea Română.

Alina Sorescu este artistă, mamă dedicată, dar și influencer în mediul online. Ea are o școală de muzică “Picii lu’ Soreasca”, unde copiii vin alături de ea pentru a învăța. Aceasta și-a dedicat tot timpul perfecționării și a făcut-o foarte bine.

Cântăreața colaborează cu Televiziunea Română de peste două decenii și au făcut numeroase emisiuni de-a lungul anilor. Deși multe persoane nu au înțeles rolul său în emisiunea “Vorbește corect”, unde vin o mulțime de specialiști, lingviști sau scriitori.

Alina Sorescu s-a prezentat alături de copiii pe care îi pregătește pentru a face ceva educativ.

S-a speculat că rolul său ar fi altul, motiv care a supărat-o foarte tare pe artistă. Ea face totul cu multă dedicare și îi plac roadele muncii sale.

„Dragii mei, au tot apărut în presa interpretări diverse referitoare la colaborarea mea cu Televiziunea Română. Se denaturează realitatea, așa ca e nevoie sa fac câteva lămuriri.

Sunt în primul rând artist, iar profesia mea înseamnă activitatea mea muzicală, școala mea de muzică și prezența scenica pentru copii “Picii lu’ Soreasca” și comunitățile mele online.

Pe lângă acestea am avut și am numeroase alte colaborări punctuale.

Sunt din 2002 colaborator al TVR și am răspuns cu mare plăcere de fiecare data când am fost solicitată și când formatul mi s-a potrivit.

În ultima perioada am fost invitată de producătorii emisiunii “Vorbește corect” alături de picii din trupa mea în edițiile speciale pe care le-au realizat pentru copii.

A fost ideea producătorilor ca pe lângă oamenii de specialitate invitați (lingviști, scriitori etc.) să se adreseze și copiilor, considerându-mă potrivită acestui context.

Sunt în discuții pentru alte ediții speciale de acest gen, dar si pentru noi proiecte cu TVR.

Am colaborat foarte bine si voi colabora de fiecare data cu mare plăcere, fiind locul în care am crescut și care a completat activitatea mea artistică.”, a scria Alina Sorescu pe rețelele de socializare.