Reclamă
Reclamă

Consultările de la Guvern privind data alegerilor prezidențiale s-au încheiat, dar atacurile între cele două partide aflate la guvernare continuă. Într-o intervenție la Digi24, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat că aceste consultări au fost doar un pretext al PSD „de a amâna alegerile”.

„Aceste consultări făcute de premierul Marcel Ciolacu cu partidele, pe tema stabilirii calendarului pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, au fost făcute pentru a oferi PSD un motiv public ca să justifice practic amânarea acestor alegeri”, a declarat Gorghiu.

Ministrul a subliniat că PSD era „singurul partid care mai susținea că aceste alegeri se pot organiza imediat după vară”, în timp ce „toate partidele politice chemate la Palatul Victoria au insistat pe organizarea acestor alegeri în noiembrie sau decembrie, la termen”.

Reclamă

Alina Gorghiu a criticat și prezenţa unor partide la consultările de la Palatul Victoria, acuzându-l pe Marcel Ciolacu că a legitimat partidele extremiste care cer scoaterea României din NATO. „S-a dat o platformă de comunicare publică anumitor forţe politice extremiste și antieuropene, care au fost oarecum legitimate în urma acestui demers”, a spus Gorghiu.

Ministrul Justiției a estimat că alegerile vor fi organizate la termen și a menționat posibilitatea comasării turului 2 de prezidențiale cu alegerile parlamentare. „Luna noiembrie, sfârșitul lunii noiembrie începutul lunii decembrie este fix intervalul în care cele două partide care formează coaliția vor trebui să gândească calendarul. Pe lege nu avem niciun fel de interdicție de a comasa aceste alegeri”, a subliniat ea.

Decizia finală privind data alegerilor va fi luată joi, în cadrul Coaliției, a lăsat să se înțeleagă Gorghiu. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va prezenta variantele propuse de celelalte partide politice, după ce a avut un maraton de consultări timp de două zile la Palatul Victoria. Premierul s-a întâlnit luni cu reprezentanții USR, AUR, UDMR, SOS România, cei ai Grupului minorităților naționale din Camera Deputaților și cei ai PUSL, iar marți a primit reprezentanții REPER și Forța Dreptei.

Liberalii au criticat în repetate rânduri organizarea acestor consultări, criticile și replicile acide fiind la ordinea zilei. Alexandru Muraru a declarat că europarlamentarul Diana Șoșoacă „devine parteneră de dialog și de fantasme politice a lui Ciolacu”.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro