Există totuși un aliment care poate fi folosit și după 2000 de ani și care are beneficii extraordinare pentru organism. 

 Mierea este alimentul minune despre care cu toții am auzit, dar despre care nu știam că are asemenea beneficii pentru organism.

Poate înlocui zahărul

Mierea poate fi utilizată ca substitut al zahărului în multe alimente și băuturi. Conține aproximativ 69% glucoză și fructoză, așa că acest îndulcitor natural este mult mai bun pentru sănătatea generală decât zahărul alb. 

Ajută la pierderea în greutate

Deși are mai multe calorii decât zahărul atunci când este consumată cu apă caldă, mierea ajută la arderea grăsimilor stocate în corp. De asemenea în combinație cu sucul de lămâie sau scorțișoară, mierea 

Îmbunătățește performanța

Studiile au arătat că mierea este foarte eficientă pentru a spori performanțele unui sportiv. Este o modalitate excelentă de a menține nivelul de zahăr din sânge, reglează cantitatea de insulină din organism.

Bogată în vitamine și minerale

Mierea conține o varietate de vitamine și minerale. Tipul de vitamine și minerale și cantitatea lor depinde de tipul de flori folosite. Însă, de obicei, mierea conține vitamina C, calciu și fier. Pe de altă parte, conținutul de vitamine și minerale în zahărul alb este complet nesemnificativ

Proprietate antiseptică

Mierea are proprietăți anti-bacteriene și anti-fungice, de aceea este adesea folosită ca antiseptic natural în medicamentele tradiționale. Cu toate acestea, activitatea antimicrobiană depinde de sursa de nectar.

Îngrijirea pielii și a părului

Laptele și mierea sunt adesea folosite împreună, deoarece ambele ingrediente te ajută să obții un ten  frumos. Consumul acestei combinații în fiecare dimineață este o practică obișnuită în multe țări tocmai din acest motiv. Un studiu publicat în European Journal  Medical Research a confirmat că mierea ar putea ajuta la reducerea mătreții și căderii părului.