Este o perioadă în care cazurile de gripă și de viroze respiratorii fac ravagii în România. Iată ce puteți mânca pentru a trece cu bine atunci când vă îmbolnăviți.  

Gripa și virozele respiratorii fac ravagii în România. Sute de pacienți se prezintă zilnic la Camerele de Gardă ale spitalelor din țară, majoritatea având aceleași simptome. Puțini oameni se vaccinează antigripal, deși an de an, gripa ucide. Carmen Brumă a dat câteva sfaturi în acest sens.

Din păcate, și spitalele de pediatrie sunt pline de copii răciți sau gripați. Medicii trag semnale de alarmă și le recomandă părinților să fie atenți. Copiii cu vârsta de până la 5 ani fac parte din grupa de risc și trebuie protejați. În aceeași situație se află și persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.  

Carmen Brumă, sfaturi pentru cei răciți

Sfatul medicilor pentru oameni în această perioadă este să respecte măsurile de protecție. Ar fi indicat ca atunci când merg cu transportul în comun, oamenii să poarte masca de protecție. Un alt sfat al medicilor este să evite pe cât posibil aglomerațiile.  

Cu toate acestea, chiar dacă se îmbolnăvesc, pentru a trece mai ușor peste perioada grea, există și alimente care fac minuni. Carmen Brumă a oferit o soluție pentru a trece mai ușor peste sezonul gripelor. Bana supă de pui ajută pe toată lumea atunci când se confruntă cu o răceală sau, mai grav, cu gripa. Aceasta conține un aminoacid care se numește cisteină. Această substanță contribuie la decongestionarea căilor respiratorii.   

Alimentul banal care te ajută atunci când ești răcit! Sfaturi importante de la Carmen Brumă

Supa de pui face minuni în cazul persoanelor gripate

Puteți adăuga la supa de pui și niște pătrunjel pentru un aport de vitamina C.   

Cisteina este un aminoacid neesențial. El se găsește în majoritatea proteinelor. Alimentele care conțin o cantitate mare de cisteina sunt: amarant, produse lactate, carne, pește, soia, usturoi, ceapă, cereale integrale.  

Anul acesta, sezonul gripal a început mai devreme decât în mod normal. Gripa a afectat cel mai mult copiii, mai ales cei mici, care fac parte din grupa de risc. În acest context, medicii le recomandă părinților care văd simptome de răceli la copii să nu îi ducă în colectivitate. Dacă vor face acest lucru, vor răspândi virusul în rândul altor copii.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.