Un aliment banal, pe care îl putem găsi în toate magazinele din România, are beneficii uriașe pentru sănătate. 

Stilul alimentar pe care îl avem este extrem de important pentru starea noastră de sănătate. Există mai multe alimente care pot face minuni pentru organism, însă nu cu toții știm beneficiile acestora. De exemplu, există un aliment banal și ieftin, pe care îl găsim pe toate rafturile magazinelor și care este extrem de benefic pentru sănătate. 

Este vorba despre usturoi. Profesorul doctor Irinel Popescu a susținut că usturoiul este benefic pentru sănătatea vaselor de sânge și are o serie de alte proprietăți utile pentru organism. Printre acestea se numără reducerea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor Alzheimer, a diabetului și a demenței, precum și vindecarea rănilor și a vânătăilor. 

Beneficiile usturoiului pentru sănătate

Usturoiul acționează ca un antibiotic natural, stimulând nivelul de antioxidanți din organism, fără a afecta bacteriile sănătoase. Alte beneficii ale consumului de usturoi includ îmbunătățirea digestiei, tratarea sinuzitei, vindecarea infecțiilor urechii la copii, prevenirea pneumoniei și tuberculozei și scăderea colesterolului rău. 

În ceea ce privește consumul de fructe, medicul spune că nu există restricții în ceea ce privește consumul lor. Cu toate acestea, el avertizează cu privire la excesul de glucoză pe care îl conțin anumite fructe. 

Alimentul banal care face minuni pentru sănătate! Este ieftin și se găsește în toate magazinele din România
Sursa: Social media

Cum ar trebui să mâncăm fructele

Specialistul recomandă să se consume diverse tipuri de fructe și legume în dieta zilnică, astfel încât să se obțină beneficii specifice pentru sănătate de la fiecare. Merele sunt singurele fructe care pot fi consumate în fiecare zi. Pe de altă parte, specialistul le recomandă românilor să diversifice fructele și legumele. 

„Din punctul meu de vedere, nu sunt restricții când vorbim de legume și fructe. Mere putem mânca zilnic. Un măr pe zi ține doctorul la distanță, un proverb valabil și astăzi. Eu mănânc din toate fructele, dar nu fac excese. Fructele pot provoca exces de glucoză, iar de la o vârstă încolo nu este bine”, a mai spus doctorul Irinel Popescu, potrivit dcnews.ro. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.