Anul 2024 se anunță a fi unul dificil în ceea ce privește alimentația, întrucât prețurile acestora vor continua să crească.

Livrările mondiale de alimente vor fi afectate de mai mulți factori, printre care se numără seceta și restricțiile de export. Aceste aspecte vor contribui la creșterea prețurilor și vor avea un impact negativ asupra bucătăriilor noastre.

Schimbările climatice și vremea rea sunt doi dintre factorii majori care vor determina creșterea prețurilor alimentelor în 2024. Încălzirea globală a declanșat deja o serie de modificări în climatul mondial, afectând în mod considerabil statele și culturile agricole.

Crește prețul alimentelor în 2024

Fenomenul El Nino, deja binecunoscut, va avea și el un rol important în provocarea sectorului agricol. Previziunile arată că Brazilia va produce mai puțin porumb, ceea ce va duce la reducerea achizițiilor făcute de China în acest domeniu.

Alimentele vor fi din ce în ce mai scumpe anul viitor! Acestea sunt motivele care duc la creșterea prețurilor

Seceta este un alt factor care va afecta livrările mondiale de alimente în 2024. Comercianții se așteaptă ca producția de orez din Asia să scadă la jumătate, pe măsură ce seceta va reduce randamentul culturilor. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra aprovizionării cu cereale și va duce la creșterea prețurilor acestora.

Care sunt veștile bune

Totuși, există și vești bune în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente în 2024. Producția de porumb, grâu și soia din America de Sud se estimează că se va îmbunătăți, ceea ce ar putea aduce un strop de speranță în privința prețurilor. Cu toate acestea, evoluțiile meteo din Brazilia ar putea aduce surprize și ar putea afecta în continuare industria agricolă.

Din păcate, în România creșterea prețurilor reprezintă un coșmar pentru cetățeni. Anul 2022 și anul 2023 au fost marcate de creșteri colosale ale prețurilor în toate domeniile. Cu toate acestea, salariile oamenilor au rămas la același nivel, sau poate cu puțin mai mari. Din acest motiv, oamenii nu se mai ajung cu banii de la o lună la alta.