Pentru a avea o imunitate de fier și pentru a-ți proteja organismul de infecțiile și virozele de sezon, nu e nevoie să arunci cu banii pe medicamente, ci doar să selecționezi atent alimentele pe care le consumi. Specialiștii în nutriție ți-au pregătit o întreagă listă de alimente care au beneficii din toate punctele de vedere și sunt recomandate pentru un consum zilnic.
Trecerea de la un anotimp la altul poate presupune câteva lucruri incomode. Astfel, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem pentru a ne menține imunitatea optimă și pentru a ne întări abilitatea de apărare împotriva virușilor și a bacteriilor, trebuie să introducem în alimentația noastră, câteva alimente benefice pentru imunitate. Multe dintre ele s-ar putea să-și aibă deja locul în frigider sau în cămară, însă nu știai cu siguranță ce foloase îi aduc organismului tău.
Topul alimentelor ce fac minuni pentru imunitate
Mierea– este un produs nelipsit din cămara gospodinelor. Există studii care arată că are o eficiență incredibilă în prevenirea infecțiilor bacteriene și virale. Consumul ei trebuie să se limiteze la una, maximum două lingurițe pe zi.
Iaurtul – este un produs lactat bogat în proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Bacteriile probiotice pe care le conține ajută la protejarea sistemului imunitar.
Ouăle – conțin vitaminele D și B12, dar și minerale ca: fier, zinc și seleniu. Toate acestea protejează sistemul imunitar și ne feresc de infecții.
Ovăzul – este bogat în fibre, zinc, antioxidanți, magneziu și ajută organismul să elimine rapid toxinele.
Ghimbirul – este o plantă excelentă ce contribuie la reducerea inflamației și durerii în cazul unei răceli sau gripe. Acționează ca un antioxidant și ajută la prevenirea dezvoltării bacteriilor din corp.
Kiwi – conține numeroși nutrienți esențiali, chiar și potasiu, folat, vitamina K sau C. Toate acestea stimulează celulele albe din sânge și previn infecțiile. Conform nutriționiștilor, imunitatea ta va ajunge la un nivel optim odată cu, consumul acestui fruct.