După doi ani de pandemie ne confruntăm cu o epidemie gripală severă. Atât în rândul copiilor cât și al adulților, aceasta a luat diferite forme. Chiar dacă punem accent mai mult pe tratament în astfel de cazuri, totuși, alimentele pe care le consumăm au un rol esențial. Acestea se pot ajuta în creșterea imunității și în a lupta cu virusurile.
Alimentele pe care trebuie să le incluzi zilnic în meniu
Ne place să credem sau nu, ceea ce consumăm, ne ajută să formăm un adevărat scut în fața bolilor. S-a constatat în timp de către specialiști că cei care au un echilibru alimentar, răcesc mult mai rar. De asemenea în cazul lor, gripa trece mult mai ușor, iar organismul răspunde rapid la tratamente.
Ne ajutăm imunitatea să crească mai ales cu un aport alimentar corect. Pentru a sta departe de răceli sau gripă în sezonul rece este ideal să ții cont de aceste aspecte.
Alege hrana „vie” în detrimentul celei procesate
Trăim vremuri în care hrana procesată pare mult mai apetisantă, venind evident, mereu frumos prezentată. Într-un astfel de context este în mod cert greu să nu cazi pradă tentației și să alegi alimentele sănătoase spre binele organismului tău.
Este ideal astfel ca în perioadele reci să alegi hrana „vie”. Aceasta constă de fapt în fructe, legume, semințe sau iaurt. Sunt denumite generic „vii” pentru că toate aceste tipuri de alimente nu necesită gătirea. Astfel, nutrienții, vitaminele și mineralele ajung rapid în corpul nostru atunci când le consumăm.
Consumă zilnic ciorbe/ supe cu legume, în special rădăcinoase
Ciorbele sau supele au un aport de vitamine care te ajută să îți întărești imunitatea. Nu doar în sezonul rece este indicat să le consumi ci în toată perioadele anului. Inclusiv vara, optează pentru acest fel de mâncare, servit rece.
Consumă carnea separat de ciorbe sau supe. De altfel, alege pe cât posibil carnea bio, provenită de la animale crescute la țară, natural, în detrimentul celei din comerț.