Sezonul gripal a început mult mai devreme în acest an, comparativ cu anii precedenți. Din păcate, gripa face ravagii atât printre adulți, cât și printre cei mici. Copiii sunt cei mai vulnerabili, ei fiind afectați cel mai puternic de această răceală puternică.
Iara, sistemul imunitar este pus la încercare, fiindcă se luptă cu foarte mulți viruși. De aceea, alimentația este extrem de importantă și cu ajutorul acesteia ne putem ajuta organismul să lupte cu gripa și virozele.
Cafeaua și ceaiul negru trebuie evitate atunci când răcim
Este foarte important de știut că atunci când răcim trebuie să consumăm multe lichide: apa, ceaiuri, sau fructe de sucuri și legume. Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne explică ce alimente trebuie să conumăm pentru a putea face față cu brio răcelilor, sau chiar pentru a le preveni.
O informație importantă este ca atunci când ne confruntăm cu o răceală să încercăm să evităm cafeaua și ceaiul negru. Acestea au efect diuretic și deshidratează organismul, concentrând toxinele care au cauzat apariția răcelii.
De asemenea, este importantă alimentația pe care o avem în acest sezon. Datorită alimentelor pe care le consumăm putem evita îmbolnăvirile. Așadar, iată ce trebuie să mâncăm în această perioadă, potrivit celor spuse de nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Broccoli, leguma minune
Broccoli este un aliment imunostimulator și un agent anti cancerigen. Această legumă are foarte multe beneficii asupra sănătății. În compoziția acestuia se regăsește un complex de nutrienți cu potențial efect antioxidant, antiinflamator și detoxifiant. Este foarte important să consumăm această legumă în perioada răcelilor pentru a preveni o posibilă îmbolnăvire.
Alimentele fermentate bogate în probiotice sunt de asemenea recomandate pentru această perioadă. Medicul nutriționist susține că chefirul stimulează sistemul imunitar afectat de răceală. De asemenea, pentru prevenirea răcelilor sau a gripei este foarte important să consumăm pește. Acesta este unul dintre cele mai sănătoase alimente care poate înlocui cu succes orice fel de altă carne.
Morcovii și dovleacul, perfecte în sezonul răcelii
Morcovii și dovleacul sunt de asemenea recomandate pentru consum în această perioadă. Acestea conțin beta caroten, iar efectul acestui client asupra sănătății a fost studiat clinic și este unul miraculos. Organismul poate beneficia de protecție împotriva radicalilor liberi, substanțe care distrug membrana celulară.
Și alimentele iuți sunt perfecte pentru sezonul gripal, cum ar fi piperul. Muștarul Iute hreanul, acestea consumate în cantități moderate, fac minuni asupra imunității.
Dintre condimente, ghimbirul, turmericul, oregano, usturoiul, dar si ceaiul verde sunt plante cu important rol imunostimulator, conform medicului nutriționist, citat de Antena 3.