Reclamă

Există câteva alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică. Acestea conțin vitamine, minerale și ne ajută organismul să fie în cea mai bună formă a sa. O dieta echilibrată în care să includem și alimentele bune, pline de beneficii, ne va oferi mai multă energie în timpul zilei și ne va ajuta să luptăm împotriva anumitor boli. Acestea sunt o hrană bună și pentru creier fiindcă îl ajută se proceseze mai bine, să rețină mai ușor si ne ajută pe noi să ne concentrăm mai bine.

1. Nucile și semințele

Nucile conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre, dar și alți nutrienți. Arahidele și nucile pecan conțin o cantitate mare de vitamina B, iar migdalele sunt bogate în vitamina E și în calciu. Toate nucile și semințele conțin magneziu.

Semințele au proprietăți asemănătoare cu nucile și ar trebui consumate frecvent. Acestea protejează organismul de boli cronice precum bolile de inimă sau diabet. Totodată, sunt foarte bune și pentru creșterea imunității. Atenție însă, dacă vă doriți să slăbiți, nu mâncați prea multe nuci sau semințe fiindcă numărul lor de calorii este mare. De exemplu o mână de nuci ajunge la 450 de kcal, ceea ce în mod normal ar reprezenta o masă. Chiar dacă sunt sănătoase și ar trebuie consumate, nu trebuie să facem exces dacă ținem la silueta noastră.

2. Turmeric

Deși turmericul pare un condiment simplu, acesta aduce multe beneficii persoanelor care îl consumă în preparatele lor. Proprietățile sale inflamatoare și antimicrobiane l-au ajutat să aibă o reputație atât de bună. Turmericul este bogat în antioxidanți și fier, ajutând la stimularea imunității și la nivelul de energie e fiecărei persoane.

3. Fructele de pădure

Fructele de pădure pot fi considerare, pe bune, un super-aliment. Acestea conțin un nivel ridicat de fitochimice, nutrienți naturali care protejează celulele corpului. Acestea prelungesc senzația de sațietate datorită fibrelor conținute și, în acest fel pe ajută să ții greutatea sub control. Fructele de pădure previn bolile cardiovasculare, afecțiunile precum Parkinson Alzheimer și cancerul. Un studiu realizat pe 16.000 de femei, unde, o dată pe săptămână au mâncat o porție de fructe de pădure, a demonstrat că a crescut numărul de flavonoizi care ajută memoria și învățarea.

Pixabay

4. Quinoa

Culturile de quinoa sunt prezente de mii de ani în zone ca America de Sud și reprezintă alimentul de bază al incașilor. Aceștia considerau că soldații lor vor deveni mai puternici consumând acest aliment. Cereala este de două ori mai bogată în proteine decât orezul sau orzul. Quinoa reprezintă o sursă foarte bună de calciu, mangan și magneziu. Conține vitaminele B, E și fibre, dar și toți cei nouă aminoacizi, fiind o sursă de proteine.

5. Ceaiul Verde

Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă. Acesta se prepară din frunze neoxidate și este procesat foarte puțin. Frunzele de ceai conțin un număr mare de antioxidanți și polifenoli. Se folosește pntru îmbunătățirea digestiei și pentru reglarea temperaturii optime în corp. Ajută la scăderea în greutate și la diferite afecțiuni precum cele hepatice, diabet tip doi sau boala Alzheimer. În cultura tradițională chineză, ceaiul verde este folosit pentru vindecarea rănilor de pe corp.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro