Reclamă

Colesterolul ne sperie pe toți. Încercăm să reducem și să gestionăm nivelul de colesterol din organism printr-o serie de activități și modificări ale stilului de viață. Dar, în cea mai mare parte, trecem cu vederea ceea ce conține farfuria noastră cu mâncare.

Secretul unui nivel de colesterol controlat corespunzător constă în dieta noastră. Mâncarea pe care o consumăm, decide în cele din urmă bunăstarea noastră interio ară.

Ovăzul, soia și leguminoase, bune în lupta cu colesterolul

Sursa: Social media

În momentul în care exagerăm cu un anumit lucru, întreg corpul este afectat. Când vorbim despre scăderea colesterolului, discutăm mai ales despre scăderea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate scăzută. Alte tipuri de colesterol sunt: ​​lipoproteinele de înaltă densitate și trigliceridele.

Prin urmare, este foarte esențial să înțelegem tipul de alimente pe care ar trebui să-l consumăm, astfel încât să nu ne facem predispuși la complicații de sănătate precum colesterolul ridicat. Ovăzul conține fibre solubile care scad nivelul colesterolului rău sau al lipoproteinelor cu densitate scăzută. Fibrele solubile împiedică absorbția colesterolului în sânge. Soia este foarte eficientă în gestionarea nivelului de colesterol din organism. Analizele arată că poate scădea LDL cu 5% până la 6% nivelul de colesterol.

Leguminoase precum fasolea sunt cunoscute că scad nivelul de colesterol din organism. Un studiu din Canada a constatat o reducere cu 5% a colesterolului rău cu o porție de leguminoase pe zi, în medie, timp de șase săptămâni. Utilizarea uleiurilor vegetale precum uleiul de floarea soarelui reduce riscul de colesterol.

Pentru a reduce riscul, ar trebui să treceți de la alte grăsimi precum untul , la uleiuri sănătoase. Consumul de ulei trebuie făcut întotdeauna cu moderație. Peștele gras este cea mai bogată sursă de acid gras esențial Omega 3. Grăsimile Omega 3 scad nivelul de colesterol rău din organism și cresc nivelul de colesterol bun. Este și o alternativă mai sănătoasă pentru cei care consumă carne. Carnea conține grăsimi săturate care măresc nivelul de colesterol rău.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro