Astăzi, 20 ianuarie 2023, aliații Ucrainei se vor întâlni la Ramstein.

Țările care sar în ajutorul Ucrainei din punct de vedere militar se reunesc astăzi, vineri, 20 ianuarie 2023, la Ramstein, în Germania. Privitor la această întâlnire, liderul de la Kiev așteaptă „decizii ferme”, după cum chiar el a declarat.

Este cea de a treia întâlnire de când a avut loc izbucnirea războiului în Ucraina la 24 februarie 2022. Reprezentanți din 50 de state vor lua parte la această întâlnire.

Aliații Ucrainei se întâlnesc la Ramstein

Sursa: Social media

„Ne pregătim pentru Ramstein mâine. Ne așteptăm la decizii puternice. Ne așteptăm la un sprijin militar puternic din partea Statelor Unite.” a declarat Volodimir Zelenski în discursul său video din cursul de noaptea trecută

Kievul solicit din partea aliaților, tancuri de tip Leopard, fabricate în Occident. Cu privier la acestea, experții spun că acest tip de tancuri vor avea un rol crucial în războiul purtat între Rusia și Ucraina.

În cursul serii trecute, Arvydas Anusauskas Ministrul lituanian al Apărării, susținea că anumite țări vor trimite tancuri Leopard în Ucraina.

„Unele țări vor trimite „tancuri Leopard în Ucraina” a declarat Arvydas Anusauskas, Ministrul lituanian al Apărării 

La câteva ore distanță de această întâlnire, Marea Britanie, Suedia, Danemarca și Statele Unite au anunțat că vor livra armament către Ucraina.

Suedia s-a angajat să livreze Ucrainei tunuri Archer, un obuzier mobil și modern solicitat de Kiev. Acesta are o rază de acțiune de 30 de kilometri. Poate merge până la 50 de kilometri cu anumite obuze. Amplasat pe un camion de teren, este capabil să tragă mai multe obuze în doar câteva zeci de secunde.

Washingtonul pregătește un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari. În cursul acestei dimineți, Volodimir Zelenski a mulțumit pentru sprijinul oferit Ucrainei de către Statele Unite ale Americii.

„Mulțumesc @POTUS pentru că ați oferit 🇺🇦 un alt pachet puternic de sprijin pentru apărare în valoare de 2,5 miliarde de dolari. Vehiculele Stryker IFV, APC-urile Bradley suplimentare, sistemele de apărare aeriană Avenger sunt un ajutor important în lupta noastră împotriva agresorului.” a scris președintele Ucrainei pe contul său de Twitter

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.