Reclamă

România mai are de suferit cu valul cinci al pandemiei de coronavirus. Alexandru Rafila consideră că încă nu am ajuns la vârful valului, iar numărul de îmbolnăviri va crește semnificativ. 

Alexandru Rafila a declarat în urmă cu câteva zile că în perioada următoare vom atinge pragul de 40.000 de îmbolnăviri, ceea ce s-a și întamplat marți, 1 februarie.

„Încă nu suntem în vârf, ne apropiem de vârf, avem în faţă circa 10 zile dificile. Suntem pregătiţi, zic eu, şi din punct de vedere al sistemului de sănătate – sigur, nu nelimitat. Am auzit tot felul de declaraţii demagogice în trecut, că suntem pregătiţi să facem faţă la orice”, a declarat Alexandru Rafila la TVR.

Ministerul consideră că sistemul de sănătate românesc are niște limite și nu este distribuit egal în toată țara. Astfel unele spitale sunt mai pregătite pentru cazurile de Covid-19, altele mai puțin sau deloc. În acest caz, pacienții sunt transferați la alte unități medicale.

„Nu este aşa sistemul de sănătate în general, orice sistem are nişte limite. Cel românesc poate cu atât mai mult, pentru că el nu este uniform distribuit în toată ţara. Sunt situaţii diferite de la judeţ la judeţ, dar atât cât am putut să ne pregătim. Ne-am pregătit şi cu resurse terapeutice, şi cu alocarea unui procent de 20% din paturile de spital şi, lucru care cred că este foarte, foarte important, acordăm o foarte mare atenţie tuturor pacienţilor. Nu mai facem acea greşeală, o consider majoră, când oamenii cu alte patologii au avut interzis la servicii medicale.”, a mai spus ministrul.

Pixabay

Vom ajunge la peste 50.000 de cazuri pe zi

România a înregistrat marți, 1 februarie, peste 40.000 de îmbolnăviri, iar Alexandru Rafila consideră ca este începutul și că ar trebui să ne așteptâm la și mai multe cazuri.

„Este un scenariu maximal, personal nu cred că vom ajunge la 70.000 de cazuri înregistrate zilnic, dar probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri în câteva dintre zile.”, a mai adăugat ministrul Alexandru Rafila.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro