Reclamă
Reclamă

Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, l-a criticat luni pe premierul Marcel Ciolacu printr-o postare pe Facebook, acuzându-l că legitimează mișcările extremiste prin dialogul cu liderii acestora. „Premierul o legitimează pe Șoșoacă, cea care merge des în Ambasada Rusiei, care sechestrează medicii, care agresează fizic jurnaliștii internaționali, care transformă o ședință solemnă a Parlamentului în cea mai semnificativă acțiune antisemită din ultimele decenii,” a declarat Muraru.

Alexandru Muraru a subliniat că Diana Șoșoacă, europarlamentar S.O.S., a fost respinsă chiar și de partidul german de extremă dreaptă AFD. „Un europarlamentar AFD a declarat: ‘Am avut o discuție cu cei de la S.O.S. și am decis în unanimitate să nu îi primim în viitorul grup din Parlamentul European’,” a menționat Muraru, adăugând că prezența Șoșoacă în dialog cu Ciolacu arată intențiile președintelui PSD de a legitima extremismul.

Muraru a criticat și întâlnirea premierului Ciolacu cu George Simion, președintele AUR, și Diana Șoșoacă, precizând că aceasta „este periculoasă și legitimează extremismul în România.”

Reclamă

Şeful PNL Iași a avertizat că „Șoșoacă, cea care luptă acum pentru scoaterea României din NATO, este legitimată de Ciolacu.”

„Este de fapt o anunțare a intențiilor președintelui PSD pentru România. Adică un stat târât în mocirla extremismului, a naționalismului găunos, un tărâm de încercare pentru Federația Rusă,” a continuat Muraru. El a adăugat că legitimizarea extremiștilor este „un joc penibil de imagine care arată românilor și partenerilor occidentali că o asemenea susținere a partidelor extremiste este inacceptabilă.”

Muraru a reamintit că funcția de președinte al României trebuie protejată de a nu fi „confiscată de un pesedist.” El și-a exprimat totodată dezamăgirea față de coaliția de guvernare PNL-PSD, dar a declarat că aceasta a fost o necesitate datorită imposibilității de a forma o majoritate în Parlament „după disidența unui grup de parlamentari liberali loiali fostului președinte PNL și după ieșirea de la guvernare a USR.”

În concluzie, Alexandru Muraru a subliniat că „nu putem accepta un calendar electoral care ar crea premisele ca PSD să acapareze toată puterea în statul român.” El a avertizat că „organizarea alegerilor în luna septembrie face ca scenariul câștigării alegerilor de către un pesedist să devină real. Așa ceva este inacceptabil, deoarece derapajele anti-democratice și de acaparare a Justiției sunt patologice pentru un PSD care are președinția și Guvernul.”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro