Reclamă
Reclamă

Tribunalul Bucureşti a dispus marţi achitarea lui Alexandru Cumpănaşu în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru că a minţit că are studii superioare pentru a se angaja expert IT într-un proiect cu fonduri europene. Decizia nu este definitivă.

Trimis în judecată în decembrie 2022 pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (în forma instigării) la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, Alexandru Cumpănaşu a fost achitat de un judecător de la Tribunalul Bucureşti, pe motiv că „fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, potrivit Agerpres.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de DNA.

Reclamă

„În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în parteneriat cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a proiectului finanţat din fonduri europene ce avea ca obiect «Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi pentru stabilirea dezvoltării la nivel local», inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condiţiile în care acesta nu îndeplinea cerinţele fişei postului (acelea de a deţine o diplomă de studii universitare şi de a avea experienţă în specialitate de minim 1 an). Ulterior, deşi inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condiţiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru”, spunea DNA la momentul trimiterii în judecată.

Conform DNA, Alexandru Cumpănaşu ar fi obţinut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retribuţie pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro