Unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi, Alexandru Arșinel, a făcut, recent, mai multe declarații legate de primarul Capitalei, Nicușor Dan. Artistul susține că edilul l-a umilit.

Dar de la ce a pornit totul? După 60 de ani de scenă, Alexandru Arșinel a devenit, în mod oficial, pensionar deși nu pare că își dorea foarte mult acest lucru și acum, actorul este revoltat de o decizie luată de Nicușor Dan.

Alexandru Arşinel susține că primarul Nicușor Dan l-a umilit: „M-a tratat ca pe tovarăşul NIMENI”

Se pare că primarul Capitalei ar fi refuzat să-i mai prelungească contractul pentru funcția de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase, locul în care a jucat sute de piese și a deținut funcția de director.

„Peste o săptămână joc într-un spectacol montat de mine „Hai România”. Vă mulțumesc că m-ați băgat în seamă. Eu nu aş fi îndrăznit să ies în stradă şi să protestez la adresa domnului primar, Nicuşor Dan. Îmi pare rău.

Într-un fel am rămas singur fără Stela. 40 de ani împreună în continuu îmi e foarte greu să revin la o oarecare normalitate. Iar cu Vasile Muraru directorul teatrului mă înțeleg şi mă ajută şi el să mai apar din când în când.

Mă deranjează mai mult că m-a tratat total… nu vreau să spun cuvântul…ca pe tovarășul NIMENI. De jucat o să mai joc. Vasile are grijă, publicul, de asemenea. De când a murit Stela s-a produs un mare gol în suflet şi nu îmi e ușor”, a spus Alexandru Arşinel în cadrul emisiunii Exces de putere de la antena 3.

Alexandru Arşinel susține că primarul Nicușor Dan l-a umilit: „M-a tratat ca pe tovarăşul NIMENI”
Arhivă

Ce își dorește acum Alexandru Arșinel

Mai mult, Alexandru Arșinel are și probleme de sănătate, iar acest lucru l-a ținut departe de scenă în ultima perioadă. Totuși, el a fost prezent un spectacol emoţionant la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din Capitală în memoria artiștilor morți, actorul a mărturisit că îi este foarte dor de scenă.

„Încerc toate formele pentru a reveni pe scenă şi a mă întâlni cu publicul. Am o stare de liniște pentru că în urma unei activități ale mele rămân personalități artistice, în primul rând, de primă mână şi oameni gospodari care ne seamănă nou celor din nordul Moldovei”, a mai spus Alexandru Arşinel, potrivit sursei menționate mai sus.