Alexander Morris, membru al trupei americane The Four Tops, a dat în judecată Spitalul Ascension Macomb Oakland, din Detroit, acuzând medicii că i-au oprit tratamentul și au cerut o evaluare psihologică după ce acesta le-a spus că este celebru. Morris a declarat că a mers la spital în aprilie 2023, având dificultăți de respirație și dureri în piept.

Morris susține că a fost victima discriminării rasiale și că medicii au presupus că avea probleme mintale când le-a spus că este parte din trupa Four Tops, în loc să-i trateze simptomele clare de boală cardiacă. Bărbatul a fost diagnosticat cu o afecțiune gravă a inimii și pneumonie. Morris, care are 53 de ani, susține că avea probleme de securitate din cauza urmăritorilor și fanilor, așa că a informat o asistentă și un gardian al spitalului despre apartenența sa la celebra trupă.

În plus, el le-a spus medicilor că are dificultăți de respirație și dureri în piept, precum și antecedente de probleme cardiace. Însă, angajații spitalului „au presupus în mod eronat că era bolnav mintal când și-a dezvăluit identitatea”.

Conform declarațiilor lui Morris, medicii i-au luat oxigenul, l-au pus într-o cămașă de forță și un gardian l-a supus discriminării rasiale. Când soția lui a încercat să convingă un gardian că nu era delirant, aceasta a fost ignorată. Angajații spitalului și-au dat seama de greșeala lor abia atunci când Morris le-a redat imagini cu el cântând cu grupul la premiile Grammy și i-au oferit un card cadou de 25 de dolari drept scuze, pe care acesta l-a refuzat.

Spitalul a transmis că „prioritatea sa principală” este sănătatea și siguranța pacienților, dar „nu poate oferi detalii despre cazurile aflate în investigație”.