Pragul pentru abuz în serviciu de 9.000 de lei va fi votat în Camera Deputaților curând

Coaliția de Guvernare merge mai departe cu proiectul de lege care va cuprinde pragul pentru abuzul în serviciu. Deși dă liber la furat înalților demnitari, legea va fi trimisă spre promulgare. S-a făcut însă o schimbare: de la 250.000 de lei, cât era inițial, s-a ajuns la 9.000 de lei.

Guvernul face tot posibilul să-și păstreze pragul pentru abuzul în serviciu. Proiectul de lege, decis într-o ședință a coaliției de urgență la Vila Lac la ceas de seară, a fost înaintat în Senat, unde a primit vot afirmativ.

Doar că presa a aflat despre pragul de 250.000 de lei, care amintește de OUG 13, din timpul mandatului lui Dragnea. Așa că după numeroase critici în mediul public, aleșii au făcut un compromis: au redus pragul la 9.000 de lei.

Marcel Ciolacu, viitorul premier al României și președinte al Camerei Deputaților, susține că legea va trece și de votul celui de-al doilea Birou Permanent.

Nu a fost nicio lege votată, ea urma să vină la Camera Deputaților, unde se discuta. Mai mult, sunt ferm convins că alături de colegii mei, și din PSD, și din PNL, și din UDMR, miercuri această lege va pleca din Camera Deputaților către promulgare cu 9.000 de lei propus de către ministrul Justiției., a spus Marcel Ciolacu.

Ce spune proiectul de lege care le permite demnitarilor să fure până la 250.000 de lei

Amendamentul depus la proiectul de lege prevedea inițial că funcționarii publici pot scăpa bazma curată, dacă nu cauzează un prejudiciu mai mare de 250.000 de lei. Adică o asemenea faptă, comisă de un ales ar țării, nu ar urma să fie considerată infracțiune.

Proiectul de lege a fost întocmit atât de reprezentanți de la PNL, cât și de la PSD și UDMR. Iar surse afirmă că liderii coaliției, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, au fost prezenți în cameră în momentul în care s-a decis pragul de 50.000 de euro.

Amintim că în 2017, Liviu Dragnea, șeful Executivului în acel moment, a încercat să scape de acuzațiile care îi erau aduse prin celebrul OUG 13. Pragul pentru abuz în serviciu a fost atunci de 200.000 de lei și a fost oprit, după ce sute de mii de oameni și însăși Klaus Iohannis s-au opus.

 

Share.