ANM a făcut un anunț important pentru România! Un val de aer polar va lovi țara noastră. 

Temperaturile vor scădea foarte mult în următoarea perioadă în România, în toată țara, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Conform meteorologilor, un val de aer polar va lovi țara noastră. 

Ultimele zile ale lunii noiembrie și primele zile din luna decembrie vor aduce cu ele temperaturii mai scăzute decât normalul perioadei. În zonele estice, sud-estice și la munte vor fi înregistrate temperaturi negative. 

Val de aer polar peste România

Conform specialiștilor meteo, în perioada 6-12 decembrie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. În ultima săptămână a anului 2022 cel mai probabil vor începe ninsorile. În această săptămână temperaturile vor ajunge la 1 și 2 grade Celsius, iar minimele perioadei vor fi de –7 grade.  

De asemenea, conform specialiștilor meteo, în următoarea perioadă un nou val de aer polar va lovi țara noastră. Temperaturile vor înregistra scăderi în întreaga țară. Valul de aer a coborât din nord-estul Europei și a ajuns la noi în țară. În acest context, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare în timpul zilei. De asemenea, izolat, se va lăsa și ceața. 

Temperaturile vor scădea foarte mult în următoarea perioadă în România, în toată țara, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Conform meteorologilor, un val de aer polar va lovi țara noastră. 
Sursa: Social media

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 

În zilele libere de 1 Decembrie, românii au noroc. Vremea va fi normală pentru această perioadă din calendar. În partea de sud și est a țării, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade Celsius. De asemenea, în regiunile intercarpatice va fi mai cald. Mai exact, aici vor fi înregistrate valori cuprinse între 8 și 10 grade Celsius. 

Directorul ANM, Elena Mateescu, a precizat că la munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, în perioada 30 noiembrie- 4 decembrie. 

În București, conform oficialului, în noaptea de 1 spre 2 decembrie va ploua slab. De asemenea, vântul se va intensifica pe data de 1 decembrie. Bineînțeles, cerul va fi înnorat pe tot parcursul perioadei mini-vacanței. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.