Virusul Sars-CoV-2 încă mai circulă în lume, chiar dacă nu a mai provocat atât de multe victime. 

Virusul Sars-CoV-2, cel din cauza căreia ni s-au schimbat viețile complet, încă mai circulă în lume. Chiar dacă acesta nu mai cauzează atât de multe probleme precum o făcea la începutul pandemiei, Covid-19 trebuie ținut sub control cu ajutorul măsurilor de protecție.

În acest context, din cauza unei explozii a cazurilor de infectare de coronavirus în Franța, autoritățile discută deja despre impunerea unor noi restricții. Marți, autoritățile din Franța au raportat peste 100.000 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19. Acesta este cel mai mare număr de infecții din luna iulie până în prezent. În acest moment, în spitalele din Franța sunt internate 20.613 persoane infectate, dintre care 1.490 au fost internate în ultimele ore. 

Revine portul măștii de protecție în Franța

În continuare, rata de incidență Covid-19 este în creștere. Guvernul din Franța va stabili dacă va introduce restricții anti-covid în funcție de numărul de persoane internate la terapie intensivă. Și acest număr a crescut, din păcate. Pe data de 5 decembrie erau internați la ATI 1.114 persoane, iar pe 6 decembrie numărul a ajuns la 1.120. 

Problema este cu atât mai mare pentru Franța, cu cât această țară se confruntă cu o triplă epidemie. Oamenii se îmbolnăvesc de Covid-19, gripă și bronșită. De aceea, autoritățile din Franța le recomandă francezilor să poarte masca de protecție, măcar în transportul în comun, conform Impact.ro. 

Alertă totală! Numărul cazurilor de Covid-19 a explodat. Revine purtarea măștii de protecție
Pexels

Câte persoane au murit din cauza Covid-19 în Franța

Momentan, aceasta este doar o recomandare. Premierul francez, Elisabeth Borne, s-a opus impunerii purtării obligatorii a măștii de protecție împotriva Covid-19. Ea a subliniat că trebuie ca autoritățile să conteze pe responsabilitatea fiecărui cetățean. 

Din păcate, virusul a luat și vieți în ultimele 24 de ore în Franța. 117 persoane infectate cu Covid-19 au murit într-o singură zi. De la începutul pandemiei de coronavirus, în martie 2020 în Franța, virusul Sars-CoV-2 a omorât 130.008 persoane. De asemenea, 54,6 milioane de francezi au primit cel puțin o doză de vaccin anti-covid, iar 40,8 milioane au făcut și rapelul.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.