În România, bate la uşă o nouă alertă de cod galben, urmată de cod portocaliu, cu posibile intensificări. Avertizarea meteorologică intră în vigoare începând cu data de 23 februarie şi va lua sfârşit abia în noaptea zilei de 24 februarie.

 În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80-90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit.

Reclamă

Şi în zonele mai joase vântul va sufla cu rafale de peste 70 km/h, iar precipitaţiile vor fi pe arii extinse, acestea fiind mixte: ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Din seara zilei de 23 februarie, de la ora 18.00 şi până pe 24 februarie, tot ora 18.00 vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65-80 km/h și pe arii restrânse
85-90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55-70 km/h.

COD Portocaliu.  În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute,
cu rafale de peste 110-130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ
vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.