În urma inundațiilor provocate de uraganul Ian, a apărut o bacterie denumită Vibrio vulnificus, care se găsește în apele calde. Acestea pot provoca răni grave, care duc la deces. Autoritățile dintr-o regiune care se recuperează după dezastrul produs de uragan, au tras un semnal de alarmă.
Specialiștii atrag atenția că microbii potențiali mortali, cunoscuți sub numele de bacterii care mănâncă carne, au infectat deja un număr de 29 de persoane. În tot statul Florida, până în prezent, au murit 11 persoane care au fost infectate cu acest virus.
Bacteria care a băgat spaima în americani
Oficialii din Sănătate au declarat că pe coasta de vest a Floridei a fost înregistrată o creștere anormală a cazurilor de infectare cu respectiva bacterie. Aceste lucruri s-au întâmplat din cauza impactului pe care l-a avut uraganul Ian.
John Cassani, angajat al unui grup care se ocupă de protecția apelor locale, susține că numărul de infectări a fost „în afara graficelor”. Numărul de cazuri de infectare pe coasta de Vest a Floridei este aproximativ la fel de mare ca numărul total raportat în întreg statul, anul trecut, când s-au înregistrat 34 de cazuri și 10 decese. În 2017, atunci când uraganul Irma a provocat inundații grave, au fost raportate 50 de cazuri la nivel de stat și 11 decese, potrivit autorităților.
Cum se manifestă bacteria Vibrio vulnificus
Această bacterie se găsește în apel calde. Ea se poate răspândi când există inundații extinse, așa cum se întâmplă în cazul uraganelor periculoase. Ea pătrunde în organism prin contact direct cu o rană deschisă. Ulterior, se poate manifesta deteriorând pielea, provocând ulcere, iar final, deces.
Cazurile în rândul persoanelor sănătoase sunt în general ușoare, a raportat Fort Myers News-Press, citat de Știrileprotv.ro. Această bacterie este cunoscută sub numele de „mâncător de carne”. A primit această denumire din cauză că se poate dezvolta necroză. Statisticile sunt îngrijorătoare. Se pare că aproximativ unul din cinci pacienți care se infectează cu această bacterie își pierd viața, la o zi sau două după îmbolnăvire.
De asemenea, bacteria poate provoca sepsis dacă intră în sânge și, uneori, poate duce la amputații pentru a preveni răspândirea în alte părți ale corpului unui pacient.