Reclamă
Reclamă

Supraaglomerarea și igiena precară în adăposturile temporare din Gaza au dus la apariția unor semne de boală la pacienții care se prezintă la spitale, conform medicilor din regiune. Peste 1,4 milioane de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele și să se refugieze în adăposturi temporare, ceea ce a creat un mediu propice pentru răspândirea bolilor.

Medicii avertizează că lipsa combustibilului pentru generatoarele spitalelor pune în pericol funcționarea echipamentelor critice, cum ar fi incubatoarele pentru nou-născuți.

Suspendarea activității spitalelor și riscul pentru pacienți

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a anunțat că 40 de centre medicale și-au suspendat activitatea din cauza bombardamentelor și a deplasărilor masive de populație, care pun o presiune enormă asupra sistemului de sănătate.

Unul dintre cele mai mari spitale private din nordul Gazei a fost nevoit să-și oprească activitatea, cu excepția departamentelor vitale, precum Unitatea de Terapie Intensivă. Singurul alt spital care încă deserveste pacienți în nordul Gazei, Spitalul Beit Hanoun, a fost nevoit să-și suspende activitatea din cauza bombardamentelor intense.

Reclamă

Condițiile de viață în adăposturile temporare și impactul asupra sănătății

În adăposturile temporare, în care palestinienii strămutați se înghesuie cu familiile lor, oamenii încep să sufere de dureri de stomac, infecții pulmonare și erupții cutanate din cauza condițiilor precare de igienă și supraaglomerării.

Alertă sanitară în gaza! Focare de infecție, la un pas de izbucnire: „Toți copiii sunt bolnavi. Va fi o condamnare la moarte”

Lipsa păturilor și fluctuațiile de temperatură între zi și noapte agravează și mai mult situația. Mulți oameni se plâng de insecte și muște în corturile în timpul zilei, în timp ce noaptea se confruntă cu frigul și lipsa suficientă a păturilor.

Provocări în furnizarea de medicamente și tratamente

Proprietarii de farmacii din Gaza au declarat că numărul magazinelor deschise a scăzut considerabil, iar oamenii se tem că tratamentele pentru boli cronice ar putea să se epuizeze. Oamenii au început să-și facă provizii de medicamente fără prescripție medicală, dar aceasta nu este o soluție pe termen lung. În contextul bombardamentelor tot mai intense, populația din Gaza se confruntă cu suferințe tot mai mari.

Conflictul a avut și un impact emoțional puternic asupra populației din Gaza. Mulți oameni au pierdut membri ai familiei și trăiesc într-o stare de anxietate și teamă constantă.

Unii părinți au fost nevoiți să se despartă de copiii lor, iar unii dintre aceștia suferă de arsuri și alte răni grave. Această separare a dus la suferință emoțională și psihologică atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro