Reclamă
Reclamă

Este alertă pe litoralul Mării Negre. Turiștii care se aflau pe plajă în această dimineață au observat în apă o substanță suspectă. Pescarii au semnalat incidentul, iar autoritățile intervin la această oră și fac verificări pentru a stabili care este cauza poluării.

Adrian Bîlbă, biolog, a declarat: „Este o poluare a suprafeței litorale în zona Constanței, la Marea Neagră. Chiar în fața valului de poluare veneau bancuri de pești speriați de aceasta. E o substanță cu aspect buretos, elastic, bineînțeles ca flotant ușor, de o culoare cenușie, cenușiu-albăstruie, care după părerea mea nu are vreo origine organică naturală, adică nu este vreo algă moartă sau vreo înflorire, ci cel mai probabil are ca sursă activitatea umană care înseamnă cel mai probabil un produs petrolier spălat sau neutralizat parțial cu niște detergenți„.

Poluarea a fost observată de la primele ore de pescari și de turiști. Turiștii au ieșit rapid din apă când au observat pata de poluare și au plecat de pe plajă.

Reclamă

Autoritatea Navală s-a autosesizat și a trimis în zonă o echipă a Agenției de Salvare a Vieții pe Mare, care face cercetări ca să stabilească despre ce substanță este vorba și dacă provine de la navele care așteaptă în rada portului.

Dacă se va stabili că sunt hidrocarburi, zona va fi izolată și reziduurile vor fi aduse la țărm și depozitate într-o zonă specială care aparține administrației portului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro