Cod galben de vreme rea, instabilitate atmosferică și ploi torențiale

După câteva zile în care precipitațiile abundente au dispărut, iar temperatura din termometre a mai crescut, meteorologii vin cu noi vești proaste. Se pare că sunt așteptate, din nou, ploi abundente. Vremea se strică și toamna își face cu adevărat loc. Mai mute județe din țară se află sub cod galben de averse torențiale. Ce zone sunt vizate?

Cod galben de averse torențiale

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. De asemenea, cantitățile de apă vor depăși în unele zone 40…50 l/mp. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 8 septembrie, ora 22:00 – 10 septembrie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi vineri (9 septembrie) și în Banat, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, iar sâmbătă (10 septembrie) în cea mai mare parte a țării.”, au anunțat meteorologii.

Alertă meteo! Se întorc ploile. A fost emisă o avertizare cod portocaliu de averse torențiale. Ce zone sunt vizate
meteoromania.ro

Prognoza meteo, 8 septembrie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 8 septembrie 2022. Potrivit ANM, astăzi vreme este una călduroasă, cu temperaturi ușor peste cele normale acestei perioade din an. Însă, apar și precipitațiile. Va ploua slab la munte și în Sud-Estul României.

În timpul nopții norii se vor înmulți și vor apărea averse în mare parte din țară. Vestul, nord-vestul, centrul și nordul României vor avea averse însoțite de descărcări electrice. În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime ale zilei se vor situa între 23 și 31 de grade Celsius. În timp ce minimele se vor încadra între 10 și 19 grade.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.