Alertă meteo. Se întorc ninsorile

Publicat: marți, 18 februarie 2020, 12:29

Administrația Națională de Meteorologie ranunţă prognoza pentru restul lunii februarie, iar datele emise sunt îngrijorătoare pentru România. Chiar dacă ultimele zile au fost foarte călduroase pentru această perioadă de iarnă, temperaturile ajungând până la 18 grade, iată că meteorologii anunţă schimbarea.

Potrivit ANM, în perioada următoare a lunii februarie, în România, pe tot teritoriul se vor semnala condiţii de ploi abundente, lapoviță și ninsoare, cu intensificări ale vântului și depuneri de chiciură. Încă de joi, temperaturile vor scădea considerabil, iar din 23 februarie vor începe să crească înapoi.

În Muntenia, în următoarele două săptămâni se vor înregistra în perioada de 23-26 februarie, temperaturi cuprinse între 13 şi 17 grade, cu minime situate între 1 și 6 grade Celsius. Se anunță ploi locale, dar slabe cantitativ, urmate de polei şi chiciură.

În Moldova, vremea se va menține caldă cu temperaturi cuprinse între 6 şi 9 grade și, iar nopţile vor fi temperaturi care vor coborâ până la -3 grade.

În Transilvania,până la finalul lunii februarie, temperaturile vor varia destul de mult. Vremea va fi caldă, însă noaptea se poate să ningă, iar temperaturile se încadrează între  8 şi 12 grade.

Citește și: